Μάγδα Κοντογιάννη

Mάγδα Κοντογιάννη

Διατροφολόγος, MSc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές

Το 2016 αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του
Πανεπιστημίου Αιγαίου, καταθέτοντας τη διπλωματική εργασία με τίτλο «Η
κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής και τα χαρακτηριστικά των καταναλωτών
τους». Το 2019 συνέχισε τις σπουδές της συμμετέχοντας στο μεταπτυχιακό δίπλωμα
ειδίκευσης «Διατροφή, Δημόσια Υγεία και πολίτικές» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
Αθηνών, αφού εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με θέμα «Η επίδραση των
διατροφικών προτύπων, των δεικτών φλεγμονής ή/και της συνεργασίας τους στην
κατάθλιψη, σε συνάρτηση με το σωματικό βάρος». Από το 2018 αποτελεί μέλος την
επιστημονικής ομάδας της Δρ. Εμμανουέλλας Μαγριπλή.

Εμμανουέλλα Μαγριπλή

Δρ. Εμμανουέλλα Μαγριπλή

Κλινική Διαιτολόγος-Επιδημιολόγος
McGill University, University of London (LSHTM),
Agricultural University of Athens (AUA).

Η Δρ. Εμμανουέλλα Μαγριπλή αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου κι έλαβε το πτυχίο της στην Διατροφολογία με βαθμό Άριστα και με Μεγάλη Διάκριση. Τιμήθηκε με την υποτροφία NSERC (National Sciences and Engineering Research Council), έχοντας αποφοιτήσει στο 15% των κορυφαίων φοιτητών όλων των Καναδικών Πανεπιστημίων στον τομέα της. Κατά την διάρκεια των σπουδών της, κλήθηκε να συνεργαστεί με μερικούς από τους παγκοσμίως κορυφαίους ερευνητές όπως ο Dr. Peter Jones, συμμετέχοντας ενεργά στην εφαρμογή της έρευνας, στις εργαστηριακές μελέτες καθώς επίσης και στη μελέτη των δεδομένων. Η Κα Μαγριπλή σχεδίασε και υλοποίησε μια μελέτη με αφορμή μια βραβευμένη υποτροφία της σε συνεργασία με τον Dr. Peter Jones, ελέγχοντας το μεταβολισμών των ελαίων για τον καθορισμό της θερμογέννεσης αυτών (TEF).

Έλενα Μέλλου

Έλενα Μέλλου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Το 2020 αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διατολογίας και Διατροφής του
Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, αφού εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με θέμα
«Χρόνια Παγκρεατίτιδα, Παθοφυσιολογία, Θεραπευτική Αντιμετώπιση και
Διατροφική Υποστήριξη». Εν συνεχεία παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία
τα εξ αποστάσεως προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου
Αθηνών με θέμα «Διατροφή, Μεσογειακή Δίαιτα και αντιμετώπιση Καρδιαγγειακών
νοσημάτων» και «Εφαρμογές της Επιστήμης της διατροφής και της φυσικής
άσκησης». Το 2018 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση υπό την καθοδήγηση
της Δρ. Εμμανουέλλας Μαγριπλή, όπου η συνεργασία τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα
ώς μέλος της επιστημονικής ομάδας της.

Το φαγητό είναι και πρέπει να παραμείνει απόλαυση!

Κλείσε ραντεβού!