Βιογραφικό
Δρ. Εμμανουέλλα Μαγριπλή

doctor

Σπουδές:

  • 2016: Απονομή Διδακτορικού τίτλου  με την διδακτορική της διατριβή (PhD) στην Διατροφική Επιδημιολογία από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • 2007-2009: Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (London School of Hygiene and Tropical Medicine) όπου και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Επιδημιολογία με ειδίκευση στις χρόνιες παθήσεις.
  • 1996-2000: Aποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου κι έλαβε το πτυχίο της στην Διατροφολογία με βαθμό Άριστα και με Μεγάλη Διάκριση.  Τιμήθηκε με την υποτροφία NSERC (National Sciences and Engineering Research Council), έχοντας αποφοιτήσει στο 15% των κορυφαίων φοιτητών όλων των Καναδικών Πανεπιστημίων στον τομέα της.

Η εξαιρετική εμπειρία της Δρ. Μαγριπλή στην αντιμετώπιση κλινικών περιστατικών σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ, υπερλιπιδαιμίας, μεταβολικού συνδρόμου καθώς επίσης και η εξειδικευσή της στην παιδική παχυσαρκία την καθιστούν
ιδανική σύμβουλο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

Επαγγελματική εμπειρία:

  • Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας και Δημόσια Υγεία – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Ελλάδα.
  • Συντονιστής μαθημάτων και Λέκτορας Διατροφικής Επιδημιολογίας και Διατροφής Εκπαίδευση σε προπτυχιακούς φοιτητές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
  • Λέκτορας  Διατροφής Δημόσιας Υγείας σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
  • Καθηγήτρια στο Department of Nutrition & Health College of Medicine and Health Sciences,  United Arab Emirates University, UAE
  • Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικής, Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Συντονίστρια και Διδάσκουσα του μαθήματος “Επιδημιολογία της Διατροφής” στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Επιδημιολογία, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
  • Επικεφαλής Αναλύτρια Δεδομένων της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.). Η μελέτη αυτή διερευνά τις διατροφικές συνήθειες στην Ελλάδα και τη σχέση τους με χρόνια νοσήματα από αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ θρεπτικών συστατικών και διατροφικών προτύπων με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου τους, την παχυσαρκία και τον σακχαρώδη διαβήτη.
  • Συμμετέχει σαν επιστημονικός συνεργάτης σε έντυπα του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, σε τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε βιβλία με θέμα την διατροφή.
  • Το 2013 έως το 2017 εντάχθηκε στο διδακτικό δυναμικό του New York College (NYC) έχοντας αναλάβει την διδασκαλία στο πρώτο έτος του BSc (Hons) in Biomedical Sciences και στο δεύτερο έτος του BSc (Hons) in Human Nutrition του Πανεπιστημίου του Greenwich.

Συνεργασίες:

  • Συνεργάτης του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με στόχο την πρόληψη της δημόσιας υγείας.
  • Αντιπρόεδρος στην  ομάδα εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, με τίτλο «Επιδημιολογία και Αθηροσκλήρωση – Πρόληψη».
  • Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδια για την ρύθμιση για τις Μέγιστες Ποσότητες Βιταμινών σε συμπληρώματα διατροφής και εμπλουτισμένα τρόφιμα.
  • Συνεργάτης με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διατροφής.
  • Από το 2017 έως το 2020 η Δρ. Εμμανουέλλα Μαγριπλή ξεκίνησε επίσημα τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Center for Statistics in Medicine, University of Oxford) ως Επίτιμη Επιστημονική Συνεργάτης. Εργάστηκε στην ανάπτυξη βέλτιστων μεθοδολογικών προσεγγίσεων για συστηματική ανασκόπηση και εξαγωγή δεδομένων μεταανάλυσης. Με βάση αυτή την εργασία έχει δημοσιευθεί συγκεκριμένο ερευνητικό έργο σχετικά με την καρδιακή ανεπάρκεια.
  • Έχει επίσης συνεργαστεί σε άλλες 2 μεγάλες μελέτες, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού ATHLOS και του προγράμματος PROgnostic Factor Evaluation – Systematic Searches, repOrting Reviewing (PROFESSOR study).
  • Σύμβουλος διατροφής στην Γιώτης Α.Ε., μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες παραγωγής τροφίμων.
  • Συν-συγγραφέας σε 56 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.
  • Κριτής σε περισσότερα από 20 επιστημονικά περιοδικά.
  • Κριτής-συντάκτης σε 2 επιστημονικά περιοδικά.
  • Προσκεκλημένος συντάκτης σε πάνω από 3 ειδικά τεύχη, σε εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά.
  • Συμβολή στην επιστημονική επιμέλεια και μετάφραση 5 βιβλίων.
  • Συν-συγγραφέας σε 3 κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία.
  • Κατά την διάρκεια των σπουδών της στον Καναδά, κλήθηκε να συνεργαστεί με μερικούς από τους παγκοσμίως κορυφαίους ερευνητές όπως ο Dr. Peter Jones, συμμετέχοντας ενεργά στην εφαρμογή της έρευνας, στις εργαστηριακές μελέτες καθώς επίσης και στη μελέτη των δεδομένων.
Κατέβασε το CV

Το φαγητό είναι και πρέπει να παραμείνει απόλαυση!

Κλείσε ραντεβού!