Tα τελευταία χρόνια, η χορτοφαγική διατροφή έχει αποκτήσει όλο και περισσότερους ακόλουθους. Οι δύο κύριες κατηγορίες χορτοφάγων είναι οι vegetarian (χορτοφάγοι) και οι vegan (ολικά χορτοφάγοι). Ως vegetarian ορίζεται το άτομο που έχει αποκλείσει από τη διατροφή του τροφές όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα θαλασσινά αλλά και τροφές που παράγονται από προϊόντα κρέατος όπως σάλτσες, ζωμούς και ζωικά προϊόντα π.χ αυγά και γαλακτοκομικά. Σε αντίθεση, οι vegan ακολουθούν αυστηρά μια διατροφή που δεν περιέχει κανένα είδος κρέατος, ψαριού, θαλασσινών, οστρακοειδών και τροφών που προέρχονται ή παρασκευάζονται από τα ζώα όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, ζωικό λίπος, αυγά και μέλι. Η χορτοφαγία μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Είναι όμως σημαντικό το διαιτολόγιο να σχεδιαστεί σωστά με τις κατάλληλες τροφές και τους ιδανικούς συνδυασμούς τροφίμων που θα καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σε μακρο- και μίκρο- θρεπτικά συστατικά.

  • Η ομάδα του Eatsmart γνωρίζει πως οι ειδικές συνθήκες απαιτούν και διαφορετική διατροφική διαχείριση.