Ίσως ο πιο δελεαστικός τρόπος για να προσθέσεις τη φακή στη ζωή σου. Η έξυπνη αυτή μεταμφίεση της φακής θα σου προσφέρει ένα θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο σνακ, πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Κάνεις δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στην ακαταμάχητη γεύση και τραγανή τους υφή.

Εσύ ακόμα να τα δοκιμάσεις;

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  154 kcal
Υδατάνθρακες: 17 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 5 γρ)
Πρωτεΐνες:  4,6 γρ

Λιπαρά: 6,9 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 2,2 γρ)
Φυτικές ίνες: 2,5 γρ
Αλάτι: 0,22 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ

  • 2 φλ μαγειρεμένες φακές στον ατμό ή έτοιμες βρασμένες στον ατμό
  • 1 φλ μαργαρίνη
  • 2 αυγά (κανονικά ή vegan*)
  • 1/4 φλ καστανή ζάχαρη + 1 μήλο αλεσμένο
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ νιφάδες βρώμης
  • 1 + 1/4 φλ αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 φλ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 4 κ.σ. νερό
Μπισκότα φακής με κομματάκια σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και απλώστε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα.
  2. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε τη φακή στο μίξερ.
  3. Έπειτα, αναμείξτε τη ζάχαρη με το αλεσμένο μήλο.
  4. Επίσης, σε ένα μπολ τοποθετήστε τις πολτοποιημένες φακές, την μαργαρίνη, τη μείγμα ζάχαρης – μήλου, τη βανίλια, τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ύστερα, σε ένα άλλο μπολ, αναμίξτε το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder και την κανέλα.
  6. Προσθέστε το μείγμα φακής στο μπολ με τα στερεά υλικά.
  7. Αφού ομογενοποιηθούν προσθέστε τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
  8. Μπορείτε να σχηματίσετε τα μπισκότα σας με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  9. Τέλος, τοποθετήστε τα στο ταψί και ψήστε για 15-20 λεπτά.