Το αγαπημένο φαγητό του Garfield, αποτελούν αναμφισβήτητα τα λαζάνια με κιμά & τυρί.

Ομώς, εκτός από τον Garfield οπαδοί της συγκεκριμένης συνταγής αποτελούν και οι χιλιάδες μικροί και μεγάλοι θαυμαστές του. Τα λαζάνια ολικής με κιμά & τυρί αποτελούν την πιο νόστιμη εκδοχή της μπολονέζ.

Μια δοκιμή αρκεί για να σας πείσει!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες: 400 kcal
Υδατάνθρακες: 32 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 8 γρ)
Πρωτεΐνες: 25 γρ

Λιπαρά: 20 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 7 γρ)
Φυτικές ίνες: 5 γρ
Αλάτι: 1,5 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 700γρ κιμά μοσχαρίσιο (ιδανικά 1/2 κιμά από trans & 1/2 από κιμά κιλότο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 300γρ μοτσαρέλα τριμμένη ή 200γρ μοτσαρέλα τριμμένη & 100γρ ρεγκάτο light
  • 500γρ λαζάνια
  • 700 ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο 
  • 1 καρότο τριμμένο
Λαζάνια με κιμά & τυρί 1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΙΜΑ & ΤΥΡΙ

  1. Αρχικά, για τα λαζάνια ολικής με κιμά & τυρί, βάζουμε τον κιμά να τσιγαριστεί σε μία κατσαρόλα μόνο του έως ότου γκριζάρει.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκυθάκι, το καρότο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. 
  3. Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει και για 20-25 λεπτά. Στο τέλος, πρέπει να είναι ο κιμάς ζουμερός και να μην έχει απορροφήσει όλα τα υγρά του. 
  4. Αφού είναι έτοιμος ο κιμάς, σε ένα τετράγωνο ταψί προσθέτουμε λίγο από τον κιμά στον πάτο. 
  5. Σε μία μικρή λεκάνη προσθέτουμε κρύο νερό. Προσθέτουμε όσα λαζάνια θα χρησιμοποιήσουμε για την πρώτη στρώση μόνο για 1 λεπτό στο κρύο νερό. 
  6. Στρώνουμε μία στρώση λαζάνια και από πάνω προσθέτουμε κιμά και λίγο τριμμένη μοτσαρέλα. Έπειτα, ρίχνουμε ζουμί από το κιμά στις άκρες του ταψιού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα λαζάνια και λεπτές στρώσεις κιμά και λίγο τριμμένο τυρί μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια. 
  7. Αφού φτάσουμε στην τελευταία στρώση λαζάνια, προσθέτουμε περισσότερο κιμά και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί (περίπου 100γρ) και περιχύνουμε το υπόλοιπο υγρό στις άκρες. Εάν δεν έχει μείνει άλλο ζουμί από τον κιμά τότε προσθέτουμε περίπου 1/3-1/2 φλ νερό. 
  8. Ύστερα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  9. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 190-200 βαθμούς.
  10. Τέλος, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά έως ότου ροδίσει από πάνω. 
  11. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.