Τι καλύτερο από μία χειροποίητη χωριάτικη τυρόπιτα με τραγανό φύλλο και φέτα; Ένας συνδυασμός παράδοσης και γεύσης μαζί. Είτε για σνακ, είτε για συνοδευτικό, είτε και ακόμη για κυρίως γεύμα αποτελεί την πιο γευστική και εύκολη επιλογή. Ακόμη, η παραδοσιακή χωριάτικη τυρόπιτα θα σας καταπλήξει με τον εύκολο τρόπο παρασκευή της. Έτοιμη σε περίπου 40 λεπτά. Επιπλέον, φτιάχνετε με απλά υλικά ενώ αποτελεί μία παραλλαγή από τις πιο νόστιμες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας σε μία πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή. Με πρωταγωνιστές τη φέτα, το γιαούρτι και απίθανο τραγανό χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης! Μήπως ήρθε η ώρα να την δοκιμάσεις;

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ

Θερμίδες: 212 kcal
Υδατάνθρακες: 23 γρ

(εκ των οποίων σάκχαρα 5,1 γρ)
Πρωτεΐνες: 10 γρ

Λιπαρά: 8.6 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 2.7 γρ)
Φυτικές ίνες: 1,0 γρ

Αλάτι: 0,8 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ (8 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  •  100 γρ φέτα με μειωμένα λιπαρά
  • 1 γιαούρτι
  • 200 γρ cottage
  • 2 κ.σ τριμμένο κίτρινο τυρί 
  • 1 τμχ φύλλο χωριάτικο ολικής 
  • λίγο γάλα και ελαιόλαδο για το φύλλο 
  • 1 κ.σ άνηθο
  • 2 κ.σ μαϊντανό
Χωριάτικη Τυρόπιτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

  1. Αρχικά, για την χωριάτικη τυρόπιτα, ρίχνετε και τρίβετε σε κομματάκια τη φέτα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γιαούρτι, το κεσεδάκι cottage, το τριμμένο τυρί, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό.
  3. Έπειτα, σε ένα μεγάλο ταψί για πίτα, αλείφετε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο.
  4. Ακόμη, στρώνετε τα 3 χωριάτικα φύλλα και τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο μεταξύ τους.
  5. Στη συνέχεια, πρόσθετε τη γέμιση και την απλώνετε εώς ότου καλύψει όλο το σκεύος.
  6. Ταυτόχρονα, προθερμαίνετε το φούρνο για περίπου 10 λεπτά στο 180οC πάνω κάτω αντίσταση.
  7. Ύστερα, στρώνετε και τα υπόλοιπα 3 φύλλα από πάνω και κλείνετε την πίτα στα πλάγια.
  8. Τέλος, ψήνετε πάνω κάτω, στους 180οC για περίπου 30 λεπτά εώς ότου η πίτα ροδίσει.

*Επιπλέον, προσθέσετε λίγο γάλα από πάνω ώστε να ροδίσουν τα φύλλα πιο εύκολα

—-