ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΧΩΡΙΣ ΣΟΛΩΜΟ

Θερμίδες:  190 kcal
Υδατάνθρακες: 27.6 γρ
Πρωτεΐνες: 1.7 γρ
Χοληστερίνη: Ίχνη

Λιπαρά: 9.1 γρ
– κεκορεσμένα 0.77 γρ
– μονοακόρεστα 7.24γρ
Φυτικές ίνες: 9.5 γρ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ

Θερμίδες:  367 kcal
Υδατάνθρακες: 28.7 γρ
Πρωτεΐνες: 17.7 γρ
Χοληστερίνη: 21.4 γρ

Λιπαρά: 21.1 γρ
– κεκορεσμένα 3.52 γρ
– μονοακόρεστα 14 γρ
Φυτικές ίνες: 10.2 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 1/2 κιλό φασόλια χάντρες ή μαυρομάτικα
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. σπανάκι ωμό
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό (προαιρετικά)
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Χυμός λεμονιού (1/2 -1 λεμόνι στυμμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αφήστε τα φασόλια να μουλιάσουν σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδι. Σουρώστε καλά και βράστε τα φασόλια για 30 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
  • Σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν.
  • Πλύνετε τα λαχανικά και ψιλοκόψτε τα.
  • Ανακατέψτε τα με τα φασόλια.
  • Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και ελαιόλαδο.
  • Κόψτε το σολομό σε λεπτές λωρίδες και προσθέστε τον στο μίγμα των φασολιών. Ανακατέψτε καλά.
  • Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει.