ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΧΩΡΙΣ ΣΟΛΩΜΟ
Θερμίδες: 190 kcal
Υδατάνθρακες: 27.6 γρ
Πρωτεΐνες: 1.7 γρ
Χοληστερίνη: Ίχνη
Λιπαρά: 9.1 γρ
– κεκορεσμένα 0.77 γρ
– μονοακόρεστα 7.24γρ
Φυτικές ίνες: 9.5 γρ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ
Θερμίδες: 367 kcal
Υδατάνθρακες: 28.7 γρ
Πρωτεΐνες: 17.7 γρ
Χοληστερίνη: 21.4 γρ
Λιπαρά: 21.1 γρ
– κεκορεσμένα 3.52 γρ
– μονοακόρεστα 14 γρ
Φυτικές ίνες: 10.2 γρ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 1/2 κιλό φασόλια χάντρες ή μαυρομάτικα
- 1 ντομάτα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/3 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλ. σπανάκι ωμό
- 100 γρ. καπνιστό σολομό (προαιρετικά)
- Αλάτι , πιπέρι
- Χυμός λεμονιού (1/2 -1 λεμόνι στυμμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφήστε τα φασόλια να μουλιάσουν σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδι. Σουρώστε καλά και βράστε τα φασόλια για 30 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
- Σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν.
- Πλύνετε τα λαχανικά και ψιλοκόψτε τα.
- Ανακατέψτε τα με τα φασόλια.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και ελαιόλαδο.
- Κόψτε το σολομό σε λεπτές λωρίδες και προσθέστε τον στο μίγμα των φασολιών. Ανακατέψτε καλά.
- Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει.