Τα κεφτεδάκια αποτελούν, αδιαμφισβήτητα, ένα πιάτο άμεσα συνδεδεμένο με τα παιδικά μας χρόνια και αγαπημένα πρόσωπα, όπως η γιαγιά.

Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντισταθούν σε αυτό το πιάτο που συνδυάζει αναμνήσεις, γεύση και άρωμα. Όμως, η διαδικασία παρασκευής τους αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα. Ωστόσο, τα κεφτεδάκια φούρνου με κόκκινες φακές αποτελούν μια παραλλαγή που ακόμα και οι πιο παραδοσιακοί θα ήθελαν να δοκιμάσουν.  Αφού, συνδιάζει τη γεύση, το άρωμα και τη νοστιμιά της κλασσικής συνταγής με ένα πιο εύκολο αλλά και υγιεινό τρόπο παρασκευής. Οι κόκκινες φακές, προσδίδουν πρωτεϊνη φυτικής προέλευσης, φυτικές ίνες και επιπλέον σίδηρο!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ 100gr

Θερμίδες: 168 kcal
Υδατάνθρακες: 16 γρ

(εκ των οποίων σάκχαρα 1,7 γρ)
Πρωτεΐνες: 15 γρ

Λιπαρά: 4,5 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 1,3 γρ)
Φυτικές ίνες: 1,5 γρ

Αλάτι: 0,14 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ

  • 450γρ κιμά
  • 1 φλ κόκκινες φακές (ωμές)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 καρότα σε κομμάτια
  • 2 κολοκυθάκια σε κομμάτια
  • 1/2 φλ ρύζι
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.δ φρέσκο δυόσμο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ

  1. Αρχικά, μουλιάζετε τις φακές σε νερό́, το οποίο έχει βράσει, για 10 λεπτά́.
  2. Στην συνέχεια, αφαιρείτε τις κόκκινες φακές από το νερό και τις στραγγίζετε.
  3. Ακολούθως, αλέθετε στο μπλέντερ τις μουλιασμένες κόκκινες φακές μαζί με το ρύζι (ωμό), τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το γιαούρτι, το αυγό́ και τη σκόνη σκόρδου έως ότου ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας χυλός.
  4. Έπειτα, προσθέτετε στο χυλό το κιμά και ανακατέυετε.
  5. Στη συνέχεια, το θυμάρι, το δυόσμο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε έως ότου γίνουν ένα σώμα.
  6. Ύστερα, αφήνετε λίγο το μίγμα με το κιμά.
  7. Στη συνέχεια, πλάθετε τα κεφτεδάκια φούρνου με κόκκινες φακές.
  8. Τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σε λαδόκολλα.
  9. Τέλος, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190ο στον αέρα για περίπου 30 λεπτά́ μέχρι να ροδίσουν.
*Extra tip! Σερβίρετε στο πλάι μαζί με σος γιαούρτιού με άνηθο

—-