Οκτώβριος, η καρδιά του φθινοπώρου αλλά και η εποχή της κολοκύθας!

Η κολοκύθα αποτελεί ένα απίστευτα θρεπτικό λαχανικό, με άψογη γεύση. Ακόμα, αποτελεί ένα λαχανικό με πολλές διατροφικές αλλά και μαγειρικές ιδιότητες. Αφού, θα την βρεις σε διάφορες μορφές, από γλυκιά πίτα, σε σος για μοσχάρι αλλά και ως μια φανταστική κολοκυθόσουπα βελουτέ. Επίσης, η κολοκυθόσουπα βελουτέ με κόκκινες φακές συστήνεται να καταναλωθεί είτε σκέτη για πιο γλυκιό αποτέλεσμα ή σε συνδυασμό με γιαούρτι/ cottage για όσους προτιμούν κάτι πιο γλυκόξινο. Τέλος, αποτελεί μια απλή, θρεπτική και εύπεπτη φθινοπωρινή συνταγή για όλους.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑΣ

Θερμίδες: 173 kcal
Λιπαρά: 10 gr
Υδατάνθρακες: 18 gr

Φυτικές Ίνες: 3 gr
Πρωτεΐνες: 3.5 gr
β-καροτένιο: 4200 mg

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ιδανικά, σπιτικό αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα κύβο bio)
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 500 γρ. Κολοκύθα
  • 1 καρότο
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1/2 φλ. κόκκινες φακές
  • 4 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • Λίγη πάπρικα
  • Λίγο τζίντζερ (προαιρετικά)
κολοκυθόσουπα βελουτέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά, ετοιμάζετε το ζωμό λαχανικών από διάφορα λαχανικά όπως σέλερι, καθαρισμένες φλοίδες πατάτας, καρότου και κρεμμύδι , λίγο αλάτι και λίγο λάδι.
  2. Στη συνέχεια, σουρώνετε τα ζωμό, κρατάτε τα λαχανικά στην άκρη και τοποθετείτε το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα ξανά για την προετοιμασία της σούπας.
  3. Έπειτα, τεμαχίζετε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους.
  4. Αφού, κόψετε τα πράσα, τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε μεγάλες ροδέλες, τα τοποθετεί όλα μαζί στην κατσαρόλα μαζό με το ζωμό λαχανικών και τις κόκκινες φακές.
  5. Επίσης, προσθέτετε το ελαιόλαδο και προαιρετικά λίγο τριμμένο τζίντζερ.
  6. Στη συνέχεια, αφήνετε το ζωμό λαχανικών με τα κομμένα λαχαικά να βράσουν.
  7. Αφού, ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 20 λεπτά ακόμα ή έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
  8. Έπειτα, προσθέτετε αλάτι και ανακατέυετε.
  9. Τέλος, αλέθετε με μπλέντερ τα λαχανικά ή χρησιμοποιείτε το μίνι μπιμερ.

Σερβίρετε την κολοκυθόσουπα ζεστή κατά προτίμηση.