Βαρεθήκατε να τρώτε τις ίδιες γεύσεις; Το ψάρι είναι υγιεινό και πρέπει να καταναλώνετε αλλά το φρέσκο είναι σχετικά ακριβό και το κατεψυγμένο είναι βαρετό; Μπορείτε τώρα να φτιάξετε νόστιμα, αρωματικά μπιφτέκια σολωμού και να κερδίσετε γεύση, χρήματα, αλλά και χρόνο! Ετοιμάζονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Βρείτε τη συνταγή παρακάτω.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  268 kcal
Υδατάνθρακες: 13 γρ
Πρωτεΐνες: 28 γρ

Λιπαρά: 11 γρ
Φυτικές ίνες: 2 γρ
Χοληστερίνη: 98 mg

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ σολωμό, κατεψυγμένο*
  • Βρώμη-κουάκερ, ¾ φλ
  • 1 αυγό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Μουστάρδα Dijon, 1 κ.σ
  • Αλάτι-πιπέρι, 1 πρέζα
  • Ελαιόλαδο, 1 κ.γ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήστε το σολωμό για 3-4 λεπτά σε τεφάλ με λίγο νερό (να καλύπτει το σολωμό έως τη μέση).
  2. Ξεψαχνίστε το σολωμό σε βαθύ μπολ.
  3. Προσθέστε στο σολωμό, τη βρώμη, το συγό, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, και το αλατοπίπερο.
  4. Ανακατέψτε καλά.
  5. Χωρίστε και πλάσετε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια
  6. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μπιφτέκια και αφήστε τα για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
  7. Σερβίρετε.

*μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβα σολωμού για πιο εύκολη/γρήγορη λύση, αλλά έτσι αυξάνετε την περιεκτικότητα Νατρίου (κρυμμένο αλάτι) στη συνταγή (Na: 581 mg).