Βαρεθήκατε να τρώτε τις ίδιες γεύσεις; Το ψάρι είναι υγιεινό και πρέπει να καταναλώνετε αλλά το φρέσκο είναι σχετικά ακριβό και το κατεψυγμένο είναι βαρετό; Μπορείτε τώρα να φτιάξετε νόστιμα, αρωματικά μπιφτέκια σολωμού και να κερδίσετε γεύση, χρήματα, αλλά και χρόνο! Ετοιμάζονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Βρείτε τη συνταγή παρακάτω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Θερμίδες: 268 kcal
Υδατάνθρακες: 13 γρ
Πρωτεΐνες: 28 γρ
Λιπαρά: 11 γρ
Φυτικές ίνες: 2 γρ
Χοληστερίνη: 98 mg
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ σολωμό, κατεψυγμένο*
- Βρώμη-κουάκερ, ¾ φλ
- 1 αυγό
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Μουστάρδα Dijon, 1 κ.σ
- Αλάτι-πιπέρι, 1 πρέζα
- Ελαιόλαδο, 1 κ.γ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήστε το σολωμό για 3-4 λεπτά σε τεφάλ με λίγο νερό (να καλύπτει το σολωμό έως τη μέση).
- Ξεψαχνίστε το σολωμό σε βαθύ μπολ.
- Προσθέστε στο σολωμό, τη βρώμη, το συγό, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, και το αλατοπίπερο.
- Ανακατέψτε καλά.
- Χωρίστε και πλάσετε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μπιφτέκια και αφήστε τα για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε.
*μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβα σολωμού για πιο εύκολη/γρήγορη λύση, αλλά έτσι αυξάνετε την περιεκτικότητα Νατρίου (κρυμμένο αλάτι) στη συνταγή (Na: 581 mg).