ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Θερμίδες: 200 kcal
Υδατάνθρακες: 15 γρ
Πρωτεΐνες: 4 γρ
Χοληστερίνη: Ίχνη
Λιπαρά: 15 γρ
(στην πλειοψηφία μονοακόρεστα)
Φυτικές ίνες: 4 γρ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ απλά μανιτάρια (button mushrooms)
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ λάδι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό με 1 βιολογικό κύβο λαχανικών
- πάπρικα
- πιπέρι
- 2 σφηνάκια λικέρ (ξηρό, όπως το dry sherry)
- Μαϊντανό για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες.
- Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα πλένετε και τα ψιλοκόβετε.
- Βάζετε τα λαχανικά σε βαθιά κατσαρόλα με 1 κουταλιά λάδι και τα σοτάρετε για 5-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά, έως ότου μαραθούν.
- Προσθέτετε 1 λωρίδα μαϊντανό (ολόκληρο), τα μπαχαρικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζωμό λαχανικών.
- Αφήνετε το μίγμα να έρθει σε βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά.
- Αφαιρείτε το μαϊντανό.
- Βγάζετε όλα ή τα 2/3 από τα μανιτάρια και τα πολτοποιείτε (να μην είναι κρέμα αλλά μικρά κομματάκια).
- Ξαναβάζετε το αλεσμένα μανιτάρια μέσα στην κατραρόλα και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε το λικέρ, ανακατεύετε και σερβίρετε.
* Πλούσια σε φυτικές ίνες και φυτική πρωτεΐνη