Η pizza αποτελεί το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, πόσο μάλλον όταν μπορείς να το καταναλώσεις χωρίς τύψεις!

Οι μελιτζάνες αποτελούν ιδανική βάση για τη σάλτσα ντομάτας και κάνουν πάρα πολύ εύκολα την αγαπημένη μας pizza επιτέλους υγιεινή! Ακόμη, αποτελεί γεύμα πολύ χαμηλό σε υδατάνθρακές με ποικιλία βιταμινών, μέταλλων, αντιοξειδωτικών φαινολών και άλλων θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό μας.

Συγκεκριμένα, οι μελιτζάνες Σαντορίνης διαθέτουν γλυκιά σάρκα και επιπλέον δεν διαθέτουν καθόλου σπόρια. Συνεπώς, η καταναλωσή τους ενδείκνυται από ανθρώπους με εντερικές παθήσεις. Επίσης, ο συνδυασμός τους με τυριά, εμπλουτίζουν την pizza μελιτζάνα με πρωτεΐνη. Τέλος, ο μαϊντανός έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και μεγάλη θρεπτική αξία καθώς είναι μια σημαντική πηγή σιδήρου και αντιοξειδωτικών.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες: 110 kcal
Υδατάνθρακες: 4,2 γρ

(εκ των οποίων σάκχαρα 3,8 γρ)
Πρωτεΐνες: 4,2 γρ

Λιπαρά: 8 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 2,5γρ)
Φυτικές ίνες: 3,1 γρ

Αλάτι: 0,32γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ PIZZA ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ (8 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 4 μεγάλες Λευκές μελιτζάνες Σαντορίνης (ιδανικά)
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • Μαϊντανό (περίπου 1/2 φλ )
  • 3 κ.σ μείγμα τριμμένου τυριού (κατά προτίμηση cheddar- mozzarella- regato )
  • Μείγμα ελαιόλαδο-πάπρικα- μουστάρδα- σκόνη σκόρδου
pizza μελιτζάνα 1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ PIZZA ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

  1. Αρχικά, κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 0.5cm.
  2. Στην συνέχεια, απλώνετε τις μελιτζάνες σε αντικολλητικό ταψί μια -μια και αλείφετε κάθε μελιτζάνα χωριστά με το ομογενοποιημένο μείγμα ελαιόλαδου-πάπρικας- μουστάρδας- σκόνης σκόρδου.
  3. Έπειτα, απλώνετε πάνω από τις μελιτζάνες την τριμμένη ντομάτα και πασπαλίζετε με μαϊντανό.
  4. Ταυτόχρονα, συνεχίζετε με το μείγμα τυριών.
  5. Μετά, απλώνετε άλλη μια στρώση από μελιτζάνες με τον ίδιο τρόπο και τις αλείφετε πάλι με το ομογενοποιημένο μείγμα.
  6. Επιπλέον, τοποθετείτε πάνω και από τη δεύτερη στρώση τριμμένη ντομάτα και μείγμα τυριών.
  7. Ύστερα, αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο στους 200 ο C για 10-15 λεπτά.
  8. Τέλος, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και αφήνετε τη pizza μελιτζάνα για άλλα 10-15 λεπτά στο φούρνο σε κάτω αέρα εώς ότου απορροφηθούν τα υγρά.
*extra tip! Προσθέστε μανιτάρια για extra πρωτεϊνη και γεύση στη pizza.

—-