Το πρασοσέλινο με μανιτάρια αποτελεί μια πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή. Ειδικά, τους κρύους μήνες του χειμώνα, αποτελεί ένα πιάτο το οποίο αξίζει να αποτελέσει μέρος της εβδομαδιαίας σας διατροφής. Πιθανών, η εμφάνιση του να το αδικεί, αλλά η γεύση του σίγουρα θα σας συνεπάρει.

Ακόμα, το χειμώνα τα λαχανικά όπως το σέλινο, το πράσο, το κρεμμυδάκι, το καρότο, κ.α, βρίσκονται στην εποχή τους. Επομένως, το πρασοσέλινο με μανιτάρια αποτελεί ιδανική επιλογή λόγω των έντονων αρωμάτων και γεύσης.

Επίσης, ένα πιάτο πρασοσέλινο με μανιτάρια αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών A,C, K, βιταμινών του συμπλέγματος Β και αντιοξειδωτικά. Τέλος, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών που καλύπτει σχεδόν το 20% των ημερήσιων αναγκών σας, ενώ λόγω των μανιταριών περιέχει επίσης και ποσότητα φυτικής πρωτεΐνης.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Θερμίδες: 330 kcal
Υδατάνθρακες: 32 γρ

(εκ των οποίων σάκχαρα 11 γρ)
Πρωτεΐνες: 7 γρ

Λιπαρά: 22 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 3 γρ)
Φυτικές ίνες: 6 γρ

Αλάτι: 1,5 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

  • 500 γρ μανιτάρια λευκά
  • 5-6 μεγάλα πράσα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 καρότα
  • σελινόριζα
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό λεμονιού
  • αλατοπίπερο
  • γλυκιά πάπρικα
  •  1 κ.γ corn flour
Πρασοσέλινο με μανιτάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

  1. Αρχικά, για το πρασοσέλινο με μανιτάρια κόβετε τα μανιτάρια και τα καρότα σε φέτες.
  2. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε το πράσο, το σέλινο και το κρεμμύδι.
  3. Έπειτα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο εώς ότου ροδίσουν. Αφαιρείτε από το τηγάνι.
  4. Ύστερα, σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε το πράσο και το σέλινο εώς ότου μαλακώσουν.
  5. Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και το καρότο.
  6. Ακόμη, προσθέτετε το αλατοπίπερο, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού και περίπου 500 ml νερό.
  7. Τέλος, περίπου 5-10 λεπτά πριν αφαιρέσετε το πρασοσέλινο με μανιτάρια από την φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο.

* Σερβίρετε μαζί με το χυμό λεμονιού για έξτρα γεύση και άρωμα. 

* Μπορείτε στα λαχανικά να προσθέσετε σελινόριζα

—-