Οι οσπριοσαλάτες αποτελούν μια γρήγορη, εύκολη, νόστιμη αλλά και πολύ θρεπτική λύση. Ένα πιάτο που μπορεί να καταναλωθεί τόσο ως κυρίως γεύμα αλλά και ως συνοδευτικό δίπλα σε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι. Η ρεβιθοσαλάτα με ρόδι αποτελεί ιδανική επιλογή αφού εκτός από το να σε χορτάσει θα σε γεμίσει με θρεπτικά συστατικά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Θερμίδες: 354 kcal
Υδατάνθρακες: 32 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 5.8 γρ)
Πρωτεΐνες: 21 γρ
Λιπαρά: 14 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 3 γρ)
Φυτικές ίνες: 8.1 γρ
Αλάτι: 0.61 γρ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑΣ ΜΕ ΡΟΔΙ
- 1 φλ βρασμένα ρεβίθια
- Λάχανο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
- Δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ρόδι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- Λευκό ξύδι
- 40γρ φέτα
- 2 κ.σ γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
- Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέστε τα βρασμένα ρεβίθια.
- Ύστερα, ψιλοκόψτε ή τρίψτε το λάχανο, το δυόσμο και τα προσθέτετε και αυτά στο μπολ.
- Ακολούθως, προσθέτετε το ρόδι, τη φέτα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
- Κατόπιν, ανακατεύετε όλα τα υλικά στο μπολ.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα αφήνουμε λιγάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.