Οι οσπριοσαλάτες αποτελούν μια γρήγορη, εύκολη, νόστιμη αλλά και πολύ θρεπτική λύση. Ένα πιάτο που μπορεί να καταναλωθεί τόσο ως κυρίως γεύμα αλλά και ως συνοδευτικό δίπλα σε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι. Η ρεβιθοσαλάτα με ρόδι αποτελεί ιδανική επιλογή αφού εκτός από το να σε χορτάσει θα σε γεμίσει με θρεπτικά συστατικά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες: 354 kcal
Υδατάνθρακες: 32 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 5.8 γρ)
Πρωτεΐνες: 21 γρ

Λιπαρά: 14 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 3 γρ)
Φυτικές ίνες: 8.1 γρ
Αλάτι: 0.61 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑΣ ΜΕ ΡΟΔΙ

  • 1 φλ βρασμένα ρεβίθια
  • Λάχανο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ ρόδι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • Λευκό ξύδι
  • 40γρ φέτα
  • 2 κ.σ γιαούρτι
Ρεβιθοσαλάτα με ρόδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέστε τα βρασμένα ρεβίθια.
  2. Ύστερα, ψιλοκόψτε ή τρίψτε το λάχανο, το δυόσμο και τα προσθέτετε και αυτά στο μπολ.
  3. Ακολούθως, προσθέτετε το ρόδι, τη φέτα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
  4. Κατόπιν, ανακατεύετε όλα τα υλικά στο μπολ.
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα αφήνουμε λιγάκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.