Οι ρεβυθοκεφτέδες ή αλλιώς γνωστοί σε όλους ως αραβικά φαλάφελ, αποτελούν ένα κατεξοχήν παραδοσιακό, νηστίσιμο αλλά και πεντανόστιμο πιάτο! Είτε για ορεκτικό, είτε για κυρίως γεύμα αποτελούν ένα χορταστικό και θρεπτικό πιάτο ειδικά την περίοδο της Σαρακοστής. Επίσης, δοκιμάστε τους ψητούς στο φούρνο ή διαφορετικά για αυτούς που διαθέτουν, στο air fryer. Ακόμη, συνοδέψτε τους με σος γιαούρτι με άνηθο που τους προσφέρει έξτρα μυρωδιά και γεύση. Τέλος, είτε μέσα σε αραβική πίτα ή είτε με συνοδευτικό σαλάτα αποτελούν σε όλες τις περιπτώσεις ένα πλήρες γέυμα. Ένας τέλειος νηστίσιμος, αφράτος και πλούσιος σε πρωτεϊνη μεζές!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ 

Θερμίδες:  80 kcal
Υδατάνθρακες: 6 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 0,5 γρ)
Πρωτεΐνες:  4,2 γρ

Λιπαρά: 4,2 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 0,5 γρ)
Φυτικές ίνες: 1,8 γρ
Αλάτι: 0,02 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

  • 400γρ ρεβίθια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 1 κ.γ κόλιανδρο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • Μαϊντανό & δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
Revithokeftedes1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

  • Αρχικά, για τους ρεβυθοκεφτέδες, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Στη συνέχεια, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά εώς ότου μαλακώσουν.
  • Ταυτόχρονα, ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τα βρασμένα ρεβύθια μαζί με τα μπαχαρικά.
  • Έπειτα, τα πολτοποιείτε μαζί με ένα πιρούνι ή πολτοποιητή πατάτας εώς ότου ομογενοποιηθούν τελείως τα ρεβύθια.
  • Ακολούθως, προσθέτετε τα μυρωδικά, το κολοκύθι και τα υπόλοιπα καρύκευματαγια.
  • Μετά, προσθέτετε το γιαούρτι και στη συνέχεια αλέθετε το μείγμα με τα χέρια σας.
  • Ύστερα, πλάθετε το μείγμα σε 12 μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  • Επιπλέον, τα ψήνετε στο σε προθερμασμένο φούρνο σε λαδόκολλα στους 200 C για 15-20 λεπτά, εώς ότου ροδίσουν.
  • Τέλος, αντί για φούρνο ψήστε τους ρεβιθοκεφτέδες στο airfryer στους 180 C, ελέγχοντάς τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
*Σε περίπτωση νηστείας και των γαλακτοκομικών ή για vegan αντί για γιαούρτι προσθέτετε υποκατάστατο αυγού.