Αρχικά, το ριζότο αποτελεί ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο. Το ριζότο με τα θαλασσινά όμως, αποτελεί ίσως μια από τις πιο γευστικές παραλλαγές του, που ταιριάζει πολύ στα καλοκαιρινά τραπέζια. Ακόμα, το ριζότο με θαλασσινά αποτελεί ένα πολύ γευστικό αλλά και ταυτόχρονα ένα πλήρες γεύμα. Αφού, τα θαλασσινά αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνης, ενώ το ρύζι πλούσια πηγή υδατανθράκων. Επίσης, τα θαλασσινά αποτελούν πλούσια πηγή σιδήρου, βιταμίνης Β12 και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως ω-3 λιπαρά οξέα βιταμίνες A, D  που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Από την άλλη μεριά, το ρύζι αποτελεί την πιο άμεση πηγή ενέργειας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Θερμίδες: 424 kcal
Υδατάνθρακες: 64 γρ

(εκ των οποίων σάκχαρα 0,0 γρ)
Πρωτεΐνες: 39 γρ

Λιπαρά: 2,9 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 0,6 γρ)
Φυτικές ίνες: 2 γρ

Αλάτι: 1,5 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

  • 250γρ γαρίδες
  • 150γρ καπνιστή πέστροφα
  • 350γρ λευκό ψάρι πχ γλώσσα
  • 500γρ ρύζι ολικής
  • 1 σφηνάκι λευκό ξύδι
  • 1/2 κ.γ Κουρκουμά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1-2 κ.γ σκόνη σκόρδου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

  1. Αρχικά βράζετε τις γαρίδες σε νερό.
  2. Στην συνέχεια, τις σουρώνετε και κρατάτε το νερό που έβρασαν.
  3. Έπειτα, στο νερό που έβρασαν οι γαρίδες βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
  4. Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με λίγο λάδι και το λευκό ξύδι τα υπόλοιπα ψάρια μαζί με το σκόρδο και τον κουρκουμά.
  5. Ακόμα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό από το ρύζι.
  6. Από τη στιγμή που είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτετε μαζί τα ψάρια και ανακατεύετε.
  7. Τέλος, ρίχνετε τις γαρίδες.

—-

* Γαρνίρετε μαζί με λίγο φρέσκο μαϊντανό για έξτρα άρωμα. 

—-