Όλοι, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, αναζητούν ευφάνταστα καθώς και με ιδιαίτερες γεύσεις πιάτα για τους καλεσμένους τους. Επομένως, το ρολό με κάστανα αποτελεί σίγουρα ένα τέτοιο πιάτο που θα γεμίσει το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας την επίσημη νότα που του αντιστοιχεί. Επιπλέον, εκτός από γευστικό αλλά και ιδιαίτερο πιάτο, το ρολό με κάστανα δεν απατεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Συνεπώς, η συνταγή αυτή θα σας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπους στους καλεσμένους σας τόσο την περίοδο των εορτών όσο και σε άλλες ιδαιίτερες περιπτώσεις.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  308 kcal
Υδατάνθρακες: 11 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 3,4γρ)
Πρωτεΐνες:  43 γρ

Λιπαρά: 9,9 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 3,4γρ)
Φυτικές ίνες: 1,3 γρ
Αλάτι: 2 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

  • 700γρ ψαρονέφρι
  • 4 λωρίδες prosciutto
  • 7-8 κάστανα ( βρασμένα )
  • 100γρ μανιτάρια
  • πολύχρωμο πιπέρι
  • πάπρικα
  • θυμάρι
  • δενδρολίβανο
  • soya sauce ( περίπου 2 κ.σ )
Ρολό με κάστανα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αρχικά, για το ρολό με κάστανα ανοίγετε το ψαρονέφρι εως ότου μεγαλώσει η επιφάνεια για το γέμισμα και να το τυλίξετε πιο εύκολα.
  • Στη συνέχεια, για τη γέμιση τοποθετείτε σε ένα γουδί τα βότανα (θυμάρι και δενδρολίβανο) μαζί με πολύχρωμο πιπέρι και πάπρικα.
  • Έπειτα, αλείφετε με το μείγμα βοτάνων το φιλέτο και από τις δυο πλευρές.
  • Ακόμη, προσθέτετε τα βραστά κάστανα τα οποία τα αγοράζετε και έτοιμα σε αεροστεγή συσκευασία.
  • Επίσης, προσθέτετε το prosciutto, τα μανιτάρια και από πάνω αλείφετε με λίγο soya sauce αντί για αλάτι. 
*Ακόμη, εναλλακτικά χρησιμοποιείτε μπέικον γαλοπούλας αντί για prosciutto.
  • Για να τυλίξετε το ρολό με κάστανα, τοποθετήστε το ψαρονέφρι στην μια άκρη του αντικολλητικού χαρτιού, πάρτε την πλευρά του φιλέτου από τη μεριά σας μαζί με το χαρτί και τυλίξτε σφιχτά.
  • Επιπλέον, αφού το τυλίξετε, τοποθετείτε το ρολό με κάστανα στη γάστρα και συνοδεύετε με καρότα, πράσο και κρεμμυδάκια.
  • Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
  • Τέλος, ανοίγετε λίγο το καπάκι εως ότου το ρολό με κάστανα να ροδίσει.