To ρύζι από κουνουπίδι με καρότο & τζίντζερ κερδίζει ολοένα και περισσότερο χώρο τα τελευταία χρόνια στη διατροφή. Αποτελεί ιδανική λύση για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος, καθώς δεν περιέχει λίπος. Ακόμα, αποτελεί πηγή φυτικών ινών και ταυτόχρονα είναι χαμηλό σε θερμίδες και υδατάνθρακες. Επίσης, το ρύζι από κουνουπίδι με καρότο & τζίντζερ δεν περιέχει γλουτένη και αποτελεί ιδανική εναλλακτική του ρυζιού.

Επίσης, τo ρύζι από κουνουπίδι με καρότο & τζίντζερ αποτελεί μια συνταγή πολύ γρήγορη και εύκολη στην εκτέλεση της. Με λίγα υλικά και χρόνο, μπορείς να αποκτήσεις ένα θρεπτικό και με λίγες θερμίδες συνοδευτικό για το κρέας ή το ψάρι. Ακόμα, μπορεί να το χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες αντί για πλιγούρι, κινόα, φαγόπυρο ή κους-κους.

Εάν ακόμα αμφιβάλλεις, μια δοκιμή αρκεί για να σε πείσει!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ & ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  152 kcal
Υδατάνθρακες: 9 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 4γρ)
Πρωτεΐνες:  4 γρ

Λιπαρά: 11 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 2 γρ)
Φυτικές ίνες: 5 γρ
Αλάτι: 0,7 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ

ΤΟ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ  ΚΑΡΟΤΟ & ΤΖΙΝΤΖΕΡ

  • 500γρ κουνουπίδι
  • 2 καρότα
  • 1/3 φλ ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ τριμμένο τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • λίγο πιπέρι
Ρύζι από κουνουπίδι με καρότο & τζίντζερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αρχικά, για το ρύζι από κουνουπίδι με καρότο & τζίντζερ, τρίβετε το κουνουπίδι στον τρίφτη εώς ότου σπάσει σε κομμάτια στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού.
  • Έπειτα, αδειάζετε το τριμμένο κουνουπίδι σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και το αφήνετε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια, ξεφλουδίζετε και τρίβετε, επίσης, τα καρότα στο τρίφτη.
  • Ύστερα, προσθέτετε το τριμμένο καρότο στο μπολ με το τριμμένο κουνουπίδι και ανακατεύετε.
  • Μετά, σε ένα μεγάλη αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα σοτάρετε για 1 λεπτό.
  • Ανακατεύετε συνεχώς να μην καεί.
  • Επιπλέον, προσθέτετε το μείγμα κουνουπιδιού, καρότου και το αλάτι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά εώς ότου μαλακώσει λίγο το κουνουπίδι.
  • Μόλις μαλακώσει το κουνουπίδι, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον κόλιανδρο και ανακατεύετε εώς ότου ομογενοποιηθούν.
  • Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
  • Τέλος, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανατεύετε.
Σερβίρετε με ψητό tofu, tempeh, κοτόπουλο ή σολομό. Για έξτρα γεύση χρησιμοποιείστε soya sauce χαμηλή σε νάτριο ή γλυκοξινη σάλτσα.