Η θερμοκρασία έπεσε και οι σούπες ξεκίνησαν δυναμικά τη θέση τους στην καθημερινή μας διατροφή. Η σούπα με κόκκινες φακές, τζίντζερ και καρότο, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Νόστιμη και γρήγορη καθώς απατεί μόνο 20-25 λεπτά για την παρασκευή της. Επίσης, αποτελεί ενα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά και ειδικότερα σε σίδηρο, πρωτεϊνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, αποτελεί ένα έυπεπτο γεύμα, ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου. Τέλος, η σούπα με κόκκινες φακές, τζίντζερ και καρότο, αποτελεί μία εξαιρετική συνταγή για όσους ακολουθούν μία χορτοφαγική ή ακόμα και vegan διατροφή. Τέλος τα συνηθισμένα όσπρια!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες: 152 kcal
Υδατάνθρακες: 19 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 12 γρ)
Πρωτεΐνες: 4 γρ

Λιπαρά: 5 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 0,7 γρ)
Φυτικές ίνες: 7,1 γρ
Αλάτι: 1,4 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

  • 5 μεγάλα καρότα
  • 1 φλ κόκκινες φακές
  • 2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 1 ζωμός λαχανικών bio αραιωμένος σε 5 φλ νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
Σούπα με κόκκινες φακές,τζίντζερ και καρότο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά, για τη σούπα με κόκκινες φακές, τζίντζερ και καρότο, προσθέτετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
  2. Ύστερα, σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σκόρδο, το κύμινο, το πιπέρι, το τζίντζερ και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά, ενώ ανακατεύετε καλά.
  4. Έπειτα, προσθέτετε τις φακές και ανακατεύετε.
  5. Ακολούθως, προσθέτετε τον αραιωμένο ζωμό λαχανικών έως ότου έρθει σε βρασμό.
  6. Κατόπιν, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά μέχρι οι φακές να είναι έτοιμες και τα καρότα μαλακά.
  7. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ ομογενοποιείτε τη σούπα.
  8. Τέλος, προσθέτετε λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο για επιπλέον γέυση.
*Ακόμα, σερβίρετε με γιαούρτι ή κατίκι για ένα πιο γλυκόξινο αποτέλεσμα