ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Θερμίδες: 358 kcal
Υδατάνθρακες: 46.8 γρ
Πρωτεΐνες: 17.9 γρ
Χοληστερίνη: 46 γρ
Λιπαρά: 12.6 γρ
(κεκορεσμένα 7.8 γρ)
Φυτικές ίνες: 5.9 γρ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
Σουβλάκι
- 4 πίτες ολικής
- 200 γρ τυρί φέτα
- 1 ντομάτα σε φέτες
- 1 αγγούρι κομμένο λεπτές λωρίδες
- 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο
Μίγμα γιαουρτιού
- 1 γιαούρτι 2%
- Σκόνη σκόρδου
- Πάπρικα
- Λίγο χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μίγμα γιαουρτιού:
- Ανακατέψτε το γιαούρτι με λίγο σκόνη σκόρδου, χυμό λεμονιού, αλάτι και πάπρικα.
- Τοποθετήστε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήστε κάθε πίτα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να γίνει πιο μαλακή πριν την τοποθετήσετε στο τηγάνι, βουτήξτε την σε λίγο νερό.
- Βάλτε κάθε πίτα πάνω σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
- Αλείψτε με 2 κ.σ μίγμα γιαουρτιού.
- Προσθέστε 2-3 φέτες ντομάτας, 50 γρ. φέτα, 2 λωρίδες αγγούρι και τυλίξτε σαν σουβλάκι.