Μακαρονάδα, γευστική, νόστιμη, υγιεινή και πάνω απ’ όλα γρήγορη. Μέχρι να αποφασίσετε τι θα παραγγείλετε και να πάρετε τηλέφωνο, η μακαρονάδα είναι έτοιμη. Επιλέγοντας ολικής, ελαττώνετε τις πιθανότητες για οιδήματα και αυξάνετε τις ίνες που καταναλώνετε ημερησίως. Επίσης σας προσδίδει και ω-3 και λυκοπένιο, δύο βασικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Θερμίδες: 700 kcal
Πολύ υψηλή θρεπτική αξία σε ω3 λιπαρά και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως λυκοπένιο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 200 γρ Ζυμαρικά, Βίδες Ολικής
- 6 τμχ λιαστή ντομάτα
- 200 γρ καπνιστό σολομό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σάλτσα πέστο
- 2 κ.σ. στημένο λεμόνι
- Βασιλικό για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τις βίδες για περίπου 15 λεπτά, τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.
- Κόψτε τις λιαστές ντομάτες σε τεμάχια ενός περίπου εκατοστού.
- Ραντίστε τον καπνιστό σολομό με λίγο χυμό λεμονιού (1 κ.σ) και κόψτε τον σε λωρίδες.
- Τοποθετήστε το ελαιόλαδο και τη σάλτσα πέστο σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και αφήστε να ζεσταθούν.
- Ανακατέψτε και προσθέστε τις βίδες. Ξανά-ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν καλά τα μακαρόνια με την πέστο.
- Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και τον καπνιστό σολομό. Ανακατέψτε.
- Αφήστε να ζεσταθεί καλά όλο το μίγμα, προσθέστε στο τέλος 1 κ.σ χυμό λεμονιού και κατεβάστε από τη φωτιά.
Σερβίρετε ζεστό. Γαρνίρετε το πιάτο με λίγο βασιλικό.