Μακαρονάδα, γευστική, νόστιμη, υγιεινή και πάνω απ’ όλα γρήγορη. Μέχρι να αποφασίσετε τι θα παραγγείλετε και να πάρετε τηλέφωνο, η μακαρονάδα είναι έτοιμη. Επιλέγοντας ολικής, ελαττώνετε τις πιθανότητες για οιδήματα και αυξάνετε τις ίνες που καταναλώνετε ημερησίως. Επίσης σας προσδίδει και ω-3 και λυκοπένιο, δύο βασικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  700 kcal
Πολύ υψηλή θρεπτική αξία σε ω3 λιπαρά και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως λυκοπένιο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 200 γρ Ζυμαρικά, Βίδες Ολικής
  • 6 τμχ λιαστή ντομάτα
  • 200 γρ καπνιστό σολομό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σάλτσα πέστο
  • 2 κ.σ. στημένο λεμόνι
  • Βασιλικό για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε τις βίδες για περίπου 15 λεπτά, τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Κόψτε τις λιαστές ντομάτες σε τεμάχια ενός περίπου εκατοστού.
  3. Ραντίστε τον καπνιστό σολομό με λίγο χυμό λεμονιού (1 κ.σ) και κόψτε τον σε λωρίδες.
  4. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο και τη σάλτσα πέστο σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και αφήστε να ζεσταθούν.
  5. Ανακατέψτε και προσθέστε τις βίδες. Ξανά-ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν καλά τα μακαρόνια με την πέστο.
  6. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και τον καπνιστό σολομό. Ανακατέψτε.
  7. Αφήστε να ζεσταθεί καλά όλο το μίγμα, προσθέστε στο τέλος 1 κ.σ χυμό λεμονιού και κατεβάστε από τη φωτιά.

Σερβίρετε ζεστό. Γαρνίρετε το πιάτο με λίγο βασιλικό.