Ο καιρός κρυώνει και τόσο οι οικογενειακές συναντήσεις και όσο και οι συναντήσεις με φίλους στα σπίτια γίνονται όλο και πιο συχνές. Τι πιο ιδανικό, λοιπόν, από μία συνταγή για ζύμη σπιτικής πίτσας, που σίγουρα όλοι θα δοκιμάσουν; Βασικό συστατικό; Το αλεύρι ολικής άλεσης που προδίδει τόσο γεύση αλλά και φυτικές ίνες αλλά και φυσικά το ελαιόλαδο που προσδίδει μία Μεσογειακή νότα στην πιο κλασική και αγαπημένη συνταγή όλων! Ακόμη, απαιτεί μόνο λίγα υλικά που λίγο πολύ, όλοι στο σπίτι διαθέτουν. Επομένως, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τη δική του υγιεινή, γρήγορη αλλά και γευστική πίτσα!

Και επιπλέον, για τους μικρούς μας φίλους; Εύκολο και γρήγορο σνακ για το σχολείο την επόμενη μέρα!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΑΝΑ 100 ΓΡ. ΖΥΜΗΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Θερμίδες: 278 kcal
Υδατάνθρακες: 49 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 1,3 γρ)
Πρωτεΐνες: 9,4 γρ

Λιπαρά: 3,8 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 0,6 γρ)
Φυτικές ίνες: 5,3 γρ
Αλάτι: 0,2 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

(8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 400γρ αλεύρι ολικής ή Ζέας ή κριθαρένιο
  • 300γρ αλεύρι λευκό
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φακελάκι μαγιά (διαλυμένη σε νερό)
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • ¼ κ.γ καστανή ζάχαρη
  • Νερό
Ζύμη για σπιτική πίτσα 1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά, για τη ζύμη για σπιτική πίτσα, προσθέτετε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής, το λευκό αλεύρι και το αλάτι.
  2. Στην συνέχεια, διαλύετε τη μαγιά σε λίγο νερό.
  3. Έπειτα, προσθέτετε τη διαλυμένη μαγιά και την καστανή ζάχαρη στο μπολ.
  4. Κατόπιν, τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  5. Ακολούθως, αφήνετε το ζυμάρι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να φουσκώσει.
  6. Ύστερα, προσθέτετε το ελαιόλαδο σε νερό κι όλο μαζί το μείγμα στο ζυμάρι που έχει φουσκώσει και ανακατεύετε.
  7. Επιπλέον, όταν η ζύμη γίνει αραιή, αδειάζετε το μείγμα στον πάγκο και με αλευρωμένα χέρια το ζυμώνετε.
  8. Τέλος, σταματάτε το ζύμωμα όταν η ζύμη για τη σπιτική πίτσα είναι ελαστική και εύπλαστη.