Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία έχει χτυπήσει και μικροί και μεγάλοι έχουν επιστρέψει στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Τα παιδιά περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους στο σχολείο, μπορεί λοιπόν εύκολα να αντιληφθεί κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτές τις ώρες να εφοδιάζονται με μικρά σνακ που θα τα βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ημέρας τους.

 Ένα υγιεινό σνακ στοχεύει όχι μόνο στο να χορτάσει το παιδί μέχρι το επόμενο γεύμα αλλά να του προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα βελτιώσουν την πνευματική του απόδοση, την καλύτερη συγκέντρωση και θα του δώσουν ενέργεια για όλες τις δραστηριότητες και το παιχνίδι.

Ιδεες για γρήγορα, υγιεινά και χορταστικά σνακ που θα ξετρελάνουν παιδιά και γονείς:

Banana bread: το κέικ ίσως αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή σνακ των παιδιών. Συνδυάζει τα θρεπτικά συστατικά φρούτων και λαχανικών και αποτελεί σημαντική πηγή φυτικών ινών.

Βρείτε τη συνταγή εδώ: https://eatsmart.gr/cooksmart/glyko-psomi-me-banana-kai-karoto/

Σπανακόπιτα: μπορεί να είναι είτε σπιτική, είτε από το φούρνο της γειτονιάς. Πρόκειται για ένα σνακ πλούσιο σε ενέργεια, φυτικές ίνες και σίδηρο. Συνδυάστε ιδανικά με ντοματίνια για καλύτερη αφομοίωση σιδήρου.

Βρείτε τη συνταγή εδώ: https://eatsmart.gr/cooksmart/spanakopita-strifti/

10 + 1 eatsmart ιδέες για σνακ στο σχολείο

Μπισκότα βρώμης: σίγουρα η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό.  Ένα εύκολο και πρακτικό σνακ που προσφέρει ενέργεια και γλυκιά γεύση στην ημέρα σας. Ιδανικά προσθέστε κάποιο φρούτο μέσα στα μπισκότα για περισσότερες βιταμίνες.

Βρείτε τη συνταγή εδώ: https://eatsmart.gr/cooksmart/biskota-me-kommatakia-sokolatas-kai-vromi/

Μπισκότα φακής: πρόκειται ίσως για την πιο ελκυστική μορφή της φακής. Συνδυάστε με κάποιο φρούτο για μεγαλύτερο κορεσμό αλλά και εκτόξευση της ενέργειας.

Μπάρες με γκρανόλα: μια επιλογή σνακ που θα σας χορτάσει και θα σας δώσει άμεσα ενέργεια. Πλούσια πηγή ενέργειας και φυτικών ινών. Ποιος άραγε μπορεί να αντισταθεί στη γλυκιά γεύση και τη τραγανή μορφή τους;

Σπιτικό πιτσάκι: σίγουρα αποτελεί τη πιο δελεαστική επιλογή για μικρούς και μεγάλους! Ένα σπιτικό πιτσάκι πάνω σε αραβική με τυρί, σάλτσα ντομάτας και λαχανικά επιλογής θα δώσει όχι μόνο γεύση στην ημέρα αλλά και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Τοστ με ψωμί ολικής ή αραβική: είτε προτιμάς τη γλυκιά του εκδοχή με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι είτε την αλμυρή με τυρί, ντομάτα και μαρούλι, το τοστ αποτελεί σίγουρα το βασιλιά του σχολικού σνακ. Το πιο γρήγορο και εύκολο σνακ που όμως είναι γεμάτο ενέργεια, πρωτείνη και φυτικές ίνες.

Ρυζογκοφρέτες με επικάλυψη ή γεύση με τυρί & φρούτο ή λαχανικά: Ένα ολοκληρωμένο και γευστικό σνάκ που ίσως αποτελεί την πιο γρήγορη και εύκολη επιλογή. Αποτελείται από σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτείνη, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Φρούτα και λαχανικά: ομάδες τροφίμων που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μικρών και μεγάλων. Πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, βιταμινών, φυτικών ινών και νερού. Για το σχολείο προτιμήστε ως σνακ φρούτα και λαχανικά που μπορούν να μεταφερθούν και να καταναλωθούν έυκολα. Ιδανικά επιλέξτε μπανάνα, μήλο, αχλάδι, μανταρίνια, αγγούρι, καρότο και ντοματίνια.

Μουστοκούλουρο: ένα σνακ γεμάτο γεύση και άρωμα που σίγουρα θα καλύψει κάθε επιθυμία για γλυκό. Αποτελεί μια πλούσια πηγή αντοξειδωτικών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και ενέργειας λόγω των πρώτων υλών του.

Αλμυρά muffins: ένας τρόπος να εισάγετε περισότερα λαχανικά στη διατροφή του παιδιού. Εκτός του ότι είναι πολύ χορταστικά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αλλά και πρωτείνη.