Το γλυκό ψωμί με μπανάνα και καρότο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε όποιον θα ήθελε να προσθέσει μια γλυκιά γεύση στη διατροφή του, αντί για το γνωστό και «πλούσιο» σε θερμίδες κέικ. Ακολουθεί μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με λίγη ζάχαρη και χαμηλή σε θερμίδες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  166 kcal
Υδατάνθρακες: 33.7 γρ
Πρωτεΐνες: 5.1 γρ

Λιπαρά: 1.6 γρ
Φυτικές ίνες: 2.4 γρ
Χοληστερίνη: 37.7 γρ

ΥΛΙΚΑ

Υγρά

  • 2 μπανάνες γινωμένες και λιωμένες
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 3 κ.σ σταφίδες
  • 1/3 φλ λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο)
  • 1 κούπα γάλα, 2%
  • 3 κ.σ μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά χτυπημένα

Στεγνά

  • 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα κουάκερ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλιά σούπας μπεϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
ψωμί Μπανάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ταράξτε τα αυγά με τη ζάχαρη, το γάλα και το λάδι.
  2. Ανακατέψτε καλά τα μίγμα του γάλατος με τις μπανάνες, τις σταφίδες και τα καρότα (τα φρούτα και τα λαχανικά μπορείτε είτε να τα πολτοποιήσετε ή να τα έχετε κομμάτια στο κέικ σας).
  3. Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μίγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε ώστε να υγρανθούν καλά τα υλικά.
  4. Λαδώστε ελαφρώς ένα μακρόστενο ταψί (για ψωμί).
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  6. Ψήστε για 40-50 λεπτά.