Μπισκότα νόστιμα, θρεπτικά, χαμηλά σε λιπαρά και με ίχνος κατεργασμένης ζάχαρης. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και με λιγότερο από ένα κουταλάκι ζάχαρη ανά μπισκότο. Τα φρούτα αλεσμένα μέσα προσδίδουν μόνο τη φυσική τους γλύκα και φυσικά τις βιταμίνες τους, χωρίς να κάνουν αντιληπτή τη γεύση τους. Τέλος η σοκολάτα ολοκληρώνει τη γεύση του μπισκότου και τα κάνει ανάρπαστα στα παιδιά!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  123 kcal
Υδατάνθρακες: 21 γρ
Πρωτεΐνες: 3 γρ
Φυτικές ίνες: 3 γρ

Λιπαρά: 6 γρ
(κεκορεσμένα 2 γρ)
Χοληστερίνη: 13 mg

 

ΥΛΙΚΑ

Υγρά

  • 1 φλ. γάλα
  • 1 μήλο, μεγάλο
  • 1 μπανάνα, μέτρια
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο (βιτάμ)

Στεγνά

  • 1.5 φλ. κουάκερ
  • 1/2 πακέτο (250 γρ.) φαρίνα ολικής
  • 1 άρωμα βανίλιας
  • 50 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 50 γρ. δάκρυα λευκής σοκολάτας
Untitled design 8 1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατέψτε το γάλα με τα υπόλοιπα υγρά υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  2. Σε δεύτερο μπολ προσθέστε το κουάκερ, τη φαρίνα και τα υπόλοιπα στεγνά υλικά.
  3. Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μίγμα με το κουάκερ και ανακατέψτε ώστε να υγρανθούν καλά τα υλικά.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Τοποθετήστε λαδόκολα σε λεπτό ταψί (θα χρειαστείτε 2). Πάρτε 1 κουταλιά σούπας από το μίγμα μπισκότου και τοποθετήστε την στη λαδόκολα, χωρίς να την απλώσετε.
  6. Ψήστε για περίπου 15-18 λεπτά.

Στη συνταγή και με αυτή τη δοσολογία βγαίνουν περίπου 20 μπισκότα.