Αφράτα κουλούρια με γιαούρτι και αλεύρι ολικής άλεσης!
—–
Σκέτα ή γεμιστά, σε γλυκιά ή σε αλμυρή εκδοχή, για το πρωινό γεύμα ή το σνακ. Ακόμα και για σένα που ψάχνεις νόστιμες αλλά πάνω απ’ όλα θρεπτικές επιλογές. Τα αφράτα κουλούρια με γιαούρτι, όχι μόνο αποτελούν μία εύκολη και γρήγορη συνταγή αλλά και οικονομική. Ακόμη, τα κουλούρια, με βασικό συστατικό τους το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι, σίγουρα θα κατακτήσουν μία θέση στην διατροφικές επιλογές σου!
—–
Αδιαμφισβητήτα, τα αφράτα κουλούρια με γιαούρτι αποτελούν μία γευστική και ταυτόχρονα υγιεινή εκδοχή της πιο παραδοσιακής και αγαπημένης συνήθειας τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΑΝΑ ΤΕΜΑΧΙΟ
Θερμίδες: 132 kcal
Υδατάνθρακες: 19 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 1,3 γρ)
Πρωτεΐνες: 4 γρ
Λιπαρά: 4,2 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 0,7 γρ)
Φυτικές ίνες: 1,8 γρ
Αλάτι: 0,08 γρ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- 250γρ αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι σίκαλης
- 250γρ αλεύρι λευκό
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (2%)
- 1/2 φλ γάλα χαμηλών λιπαρών (1,5%)
- 1/3 φλ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- ¼ κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο ή σε σκόνη
- 1 φακελάκι μαγιά (ή μαγιά με προζύμι)
- 1/3 φλ χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά, διαλύουμε το φακελάκι με τη ξηρή μαγιά σε 1/3 φλ. χλιαρό νερό ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι ολικής, το λευκό αλεύρι, το γιαούρτι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κατόπιν, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα για τα κουλούρια δεν κολλάει στα χέρια.
- Ακολούθως, αφήνουμε τη ζύμη για τα αφράτα κουλούρια με γιαούρτι να φουσκώσει έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ακόμη, τοποθετούμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.
- Έπειτα, πλάθουμε τα κουλούρια και τα τοποθετούμε στο ταψί με την λαδόκολλα.
- Εντωμεταξύ, αφήνουμε τα κουλούρια λίγο ακόμα έως ότου αυξηθεί ο όγκος τους.
- Ύστερα, τα αλείφουμε με λίγο γάλα.
- Τέλος, ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.