Μικρά, νόστιμα και αφράτα σταφιδόψωμα πλούσια σε γεύση και άρωμα αποτελούν ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους.

Το σταφιδόψωμο αποτελεί ιδανικό σνακ για όλες τις εποχές και τις ώρες της ημέρας! Είτε ως πρωινό είτε ως σνακ για το σχολείο ή το γραφείο ή ακόμα και σαν απογευματινή λιχουδιά! Αδιαμφισβήτητα, ένα σνακ που θα γεμίσει την ημέρα σου με ενέργεια.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

Θερμίδες:  277 kcal
Υδατάνθρακες: 39 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 8,1 γρ)
Πρωτεΐνες:  6,4 γρ

Λιπαρά: 2,5 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 0,5 γρ)
Φυτικές ίνες: 5,5 γρ
Αλάτι: 0,07 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΑΦΡΑΤΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ

  • 600 γρ αλεύρι ολικής άλεσης ή σίκαλης
  • 40 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή
  • ⅔ φλ νερό (ή και περισσότερο εφόσον το χρειαστεί η ζύμη)
  • 2 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (ή μαγιά με προζύμι)
  • 120 γρ σταφίδες
  • 1 κ.γ κανέλα
Αφράτα Σταφιδόψωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αρχικά, διαλύουμε τη ξηρή μαγιά σε 1/3 φλ. χλιαρό νερό ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Ύστερα, προσθέτουμε στο μίγμα για τα σταφιδόψωμα, τη μαγιά που προετοιμάσαμε.
  • Έπειτα, ρίχνουμε τις σταφίδες στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Εντωμεταξύ, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι το μίγμα να διαμορφωθεί σε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα.
  • Ακολούθως, αφήνουμε τη ζύμη για τα σταφιδόψωμα να φουσκώσει, κατά προτίμηση σε ζεστό περιβάλλον, έως ότου διπλασιαστεί ο όγκος της.
  • Επιπλέον, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μικρά μέρη και πλάθουμε τα σταφιδόψωμα μας ή την ψήνουμε ολόκληρη σε φόρμα ψωμιού.
  • Ωστόσο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τέλος, ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή έως ότου να ροδίσουν τα σταφιδόψωμα μας.

Extra tip! Διατηρείστε το μίγμα για τα σταφιδοψωμά σας στην κατάψυξη έτοιμο πλασμένο σε μερίδες. Με αυτόν τον τρόπο, ξεπαγώνετε και ψήνετε τα νόστιμα σταφιδόψωμα σας, ανά πάσα ώρα και στιγμή!