Αυτά τα Χριστούγεννα απολαύστε το γλυκό σας χωρίς τύψεις! Ετοιμάστε ένα Χριστουγεννιάτικο αλλά και όλων των εποχών γλυκό, εύκολο, νόστιμο και περιέργως για γλυκό, υγιεινό!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  214 kcal
Φυτικές ίνες: 4.4 γρ
Πρωτεΐνες: 4.7 γρ

Λιπαρά: 8.3 γρ
Υδατάνθρακες: 35.7 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 7 μέτρια κόκκινα μήλα
  • 1/3 φλ καρυδόψιχα χοντρό-αλεσμένη
  • 2 κ.σ κράνα αποξηραμένα (cranberries)
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1/3 φλ καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ μαλακωμένο βούτυρο
  • ¼ φλ αλεύρι γι όλες τις χρήσεις (ολικής)
  • 1/2 φλ νιφάδες βρώμης
  • 1 δόση βανίλιας
  • 1/3 φλ γάλα 1,5% λιπαρά
Untitled design

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς (αέρα).
  2. Σε ένα μπολ προσθέστε το βούτυρο (όχι λιωμένο), το κουάκερ, τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και με το χέρι σας τρίψτε το έτσι ώστε να γίνει μικρά σβολάκια (crumble).
  3. Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μέτριες ροδέλες.
  4. Απλώστε τις μισές ροδέλες σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
  5. Ανακατέψτε τα καρύδια με τα κράνα και προσθέστε τα πάνω από τα μήλα και πασπαλίστε με λίγο κανέλα και μοσχοκάρυδο.
  6. Συνεχίστε τοποθετώντας λίγο από το μείγμα αλευριού-βρώμης (περίπου το 1/3) και σκεπάστε με τις υπόλοιπες λωρίδες μήλου.
  7. Τέλος προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού-βρώμης, ραντίστε με 1/3 φλ γάλα και τοποθετήστε στο φούρνο για 30 λεπτά.