Αυτά τα Χριστούγεννα απολαύστε το γλυκό σας χωρίς τύψεις! Ετοιμάστε ένα Χριστουγεννιάτικο αλλά και όλων των εποχών γλυκό, εύκολο, νόστιμο και περιέργως για γλυκό, υγιεινό!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Θερμίδες: 214 kcal
Φυτικές ίνες: 4.4 γρ
Πρωτεΐνες: 4.7 γρ
Λιπαρά: 8.3 γρ
Υδατάνθρακες: 35.7 γρ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 7 μέτρια κόκκινα μήλα
- 1/3 φλ καρυδόψιχα χοντρό-αλεσμένη
- 2 κ.σ κράνα αποξηραμένα (cranberries)
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1/3 φλ καστανή ζάχαρη
- 3 κ.σ μαλακωμένο βούτυρο
- ¼ φλ αλεύρι γι όλες τις χρήσεις (ολικής)
- 1/2 φλ νιφάδες βρώμης
- 1 δόση βανίλιας
- 1/3 φλ γάλα 1,5% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς (αέρα).
- Σε ένα μπολ προσθέστε το βούτυρο (όχι λιωμένο), το κουάκερ, τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και με το χέρι σας τρίψτε το έτσι ώστε να γίνει μικρά σβολάκια (crumble).
- Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μέτριες ροδέλες.
- Απλώστε τις μισές ροδέλες σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
- Ανακατέψτε τα καρύδια με τα κράνα και προσθέστε τα πάνω από τα μήλα και πασπαλίστε με λίγο κανέλα και μοσχοκάρυδο.
- Συνεχίστε τοποθετώντας λίγο από το μείγμα αλευριού-βρώμης (περίπου το 1/3) και σκεπάστε με τις υπόλοιπες λωρίδες μήλου.
- Τέλος προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού-βρώμης, ραντίστε με 1/3 φλ γάλα και τοποθετήστε στο φούρνο για 30 λεπτά.