Το Cheesecake Strawberry αναμφισβήτητα καταλαμβάνει μία θέση στη λίστα με τα αγαπημένα μας επιδόρπια. Συνδυάζει τη τραγανή υφή του μπισκότου σε συνδυασμό με την αφράτη κρέμα και την επικάλυψη φράουλας. Θα βρείτε πολλές παραλλαγές του συγκεκριμένου γλυκού αλλά αυτή θα προστεθεί σίγουρα στα αγαπημένα σας. Το συγκεκριμένο Cheesecake Strawberry αποτελεί ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη, χαμήλο σε λιπαρά, πλούσιο όμως σε γεύση που δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  331 kcal
Υδατάνθρακες: 38 γρ
Πρωτεΐνες: 10 γρ
Φυτικές ίνες: 2 γρ

Λιπαρά: 15 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 8 γρ)
Ασβέστιο: 72 mg
Φώσφορο: 106 mg

ΥΛΙΚΑ

(για 10 μερίδες)

Για την βάση:

  • 150 γρ. μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
  • 150 γρ. Cream Crackers ολικής
  • 80 γρ. μαργαρίνη μαλακή λιωμένη

Για την κρέμα

  • 375 γρ. Philadelphia Γιαούρτι (3 συσκευασίες)
  • 225 γρ. Cottage 4% (1 συσκευασία)
  • 200 γρ. γιαούρτι 2% (1 συσκευασία)
  • Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Cheesecake strawberry

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση του Cheesecake Strawberry :

  1. Αρχικά, βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt για να λιώσει.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο πολυκοπτικό τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να θρυμματιστούν. Ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
  3. Έπειτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 20-25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Προαιρετικά μπορούμε να ψήσουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Μεταφέρουμε τη βάση του του Cheesecake Strawberry στο ψυγείο για να κρυώσει.

Για την κρέμα:

  1. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, την κρέμα τυριού-γιαούρτι (philadelphia με γιαούρτι), το cottage, το γιαούρτι και χτυπάμε, τόσο ώσπου για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Ακόμη, αφαιρούμε τη βάση για το Cheesecake Strawberry από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
  3. Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.
  4. Τέλος, απλώνουμε τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.