Τα ψάρια όπως και ο γαύρος αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας. Επιπλέον, καθώς αποτελούν πηγή πολλών μάκροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνης, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδάργυρου και νιασίνης τους ανήκει μία θέση στην διατροφή μας. Ακόμη, αν και εσύ αποτελείς λάτρη του ψαριού αλλά διστάζεις να το εντάξεις στην καθημερινή μαγειρική, τότε δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για γαύρο στο φούρνο. Μία καλοκαιρινή και απλή συνταγή με λίγα υλικά που σίγουρα μόλις την δοκιμάσεις θα σε ενθουσιάσει. Τέλος, αποτελεί ένα θρεπτικό τρόπο να απολαύσεις και να αυξήσεις την κατανάλωση των ψαριών, ακόμα και στο σπίτι σου!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  258 kcal
Υδατάνθρακες: 0,7 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 0 γρ)
Πρωτεΐνες: 41 γρ

Λιπαρά: 9,8 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 2,6 γρ)
Φυτικές ίνες: 0 γρ
Αλάτι: 0,5 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΓΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

  • 800 γρ γαύρο 
  • θυμάρι
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • λευκό ξύδι
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο 
Γαύρος στο φούρνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά, για το γαύρο στο φούρνο, πλένετε και καθαρίζετε το γαύρο.
  2. Στη συνέχεια, αφου σκουπίσετε καλά τον γαύρο τον στρώνετε το γαύρο σε ένα κλειστό πυρέξ ή σε γάστρα.
  3. Έπειτα, προσθέτετε μέσα στο σκεύος λίγο λευκό ξύδι και το ελαιόλαδο.
  4. Μετά, προσθέτετε με τα υπόλοιπα υλικά, το φρέσκο θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου.
  5. Εντωμεταξύ, ανακατεύετε καλά έως ότου το μίγμα καλύψει όλη την ποσότητα του γαύρου.
  6. Ύστερα, σκεπάζετε το πυρέξ ή τη γάστρα και τοποθετείτε το γαύρο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  7. Επίσης, αφήνετε τον γαύρο στο φούρνο έως ότου βγουν όλα τα υγρά του και μαλακώσει. Υπολίζετε περίπου διάρκεια 15 λεπτών.
  8. Τέλος, ξεσκεπάζετε και αφήνετε για άλλα 10 λεπτά περίπου το γαύρο στο φούρνο, έως ότου ροδίσει. Τέλος, σερβίρετε.

——-

Extra Tip! Σερβίρετε το γαύρο στο φούρνο με χόρτα της αρεσκείας σας ή με μία δροσερή ντοματοσαλάτα ή ακόμα και με μία καλοκαιρινή πατατοσαλάτα.