Μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μήλο, κανέλα και καρύδια.  Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο συνδυασμό αυτό; Είτε με τον πρωινό καφέ είτε σαν σνακ στη δουλειά ή το σχολείο είτε ακόμα και σαν απογευματινή λιχουδιά, σίγουρα αξίζει τα δοκιμάσεις. Τα μηλοπιτάκια είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να γίνει ανα πάσα στίγμη και να σε βοηθήσει να κλέψεις τις εντυπώσεις.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  114 kcal
Υδατάνθρακες: 19 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 14 γρ)
Πρωτεΐνες:  2,1 γρ

Λιπαρά: 2,8 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 0,5 γρ)
Φυτικές ίνες: 1,8 γρ
Αλάτι: 0,12 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

  • 5 μήλα
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 2 κ.σ καρύδια
  • Κανέλα
  • 4 φύλλα κρούστας
  • λίγο γάλα
Μηλοπιτάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά, πολτοποιούμε πρώτα τα 2 μήλα και προσθέτουμε στο πολτό τις σταφίδες τα καρύδια και κανέλα.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε κυβάκια και ανακατεύουμε τα 2 αυτά μείγματα.
  3. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 3 λωρίδες, προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε σχηματίζοντας τρίγωνο (ενώνουμε τις γωνίες, πρώτα από τη μία πλευρά και έπειτα από την άλλη).
  4. Τέλος, τοποθετούμε τα τρίγωνα πάνω σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε  ελαφρώς με λίγο γάλα χρησιμοποιώντας πινέλο και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο (180 βαθμούς) φούρνο για 12-15 λεπτά ή έως ότου τα μηλοπιτάκια ροδίσουν.