…ολικής με κανέλα, λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, βρώμη και γιαούρτι

Ξεκινήστε την ημέρα σας δυναμικά με γευστικές, αλλά και υγιεινές τηγανίτες (pancakes) φτιαγμένες με βρώμη και αλεύρι ολικής άλεσης. Το γάλα και το γιαούρτι δημιουργούν την αφράτη υφή και κάνουν τις τηγανίτες ζουμερές. Συνοδέψτε τις τηγανίτες με μέλι σφεντάμου ή μέλι αραιωμένο με λίγο νερό και φρέσκα φρούτα. Οι φράουλες, η μπανάνα και το μήλο σε συνδυασμό δίνουν ευχάριστη αίσθηση, αλλά συμπληρώνουν και τα θρεπτικά που χρειάζεστε για μια άλλη μία απαιτητική ημέρα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  177 kcal
Λιπαρά:  4.4 γρ
Υδατάνθρακες: 27.8 γρ

Φυτικές/Διαιτητικές Ίνες: 4.6 γρ
Πρωτεΐνες: 7.4 γρ
Ασβέστιο: 212 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 1 ½ φλ Βρώμη (κουάκερ)
  • ¾ φλ Φαρίνα Ολικής
  • 2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
  • ¼ κ.γ. Μπέικιν Σόδα
  • 2 κ.γ. Κανέλα
  • 1 φλ. Γάλα Φρέσκο 1-2%
  • ½ φλ. Γιαούρτι 2%
  • ½ φλ. Νερό
  • 1 Αυγό (μέτριο)
  • 1 κ.σ. Βούτυρο λιωμένο ή λάδι
  • 1 κ.σ. Άρωμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. Λιναρόσπορος
  • 1 κ.σ. Κολοκυθόσπορος
Untitled design 10 2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ μπολ αναμίξετε τη βρώμη με το γάλα, το νερό και το γιαούρτι. Αφήστε να μουλιάσει η βρώμη για 5 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέστε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο/λάδι, τους σπόρους και το άρωμα βανίλιας στο μείγμα με τη βρώμη.
  3. Σε 2ο μπολ ανακατέψετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα.
  4. Προσθέστε το μείγμα βρώμης στο αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά.
  5. Θερμάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ένα αντικολητικό τηγάνι, αφού το έχετε αλείψει με λίγο λάδι και τοποθετήστε περίπου 60 ml (1 μικρή κουτάλα μείγματος). Αφήστε να ψηθεί για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή έως ότου οι άκρες φουσκώσουν και ροδίσουν. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Πιθανόν να πρέπει να αυξομειώνεται ελαφρώς τη δύναμη της εστίας κατά τη διάρκεια.
  6. Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές, με φρούτα και μέλι.
  7. Μπορείτε να διατηρήσετε τις τηγανίτες ζεστές, μέχρι να τις σερβίρετε, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 100οC. Απλώστε τις έτοιμες τηγανίτες σε σχάρα ώστε να μη λασπώσουν λόγω υγρασίας μέχρι να τις σερβίρετε.

θερμίδες από το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου (maple syrup). Συνίσταται 1 κ.σ σιρόπι ανά μερίδα (= 52 kcal)!