Αρχικά, οι πηγές φυτικής  πρωτεΐνης, ολοένα και περισσότερο, αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή του σήμερα. Ταυτόχρονα, το tofu αποτελεί μια πηγή  πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας, με περίπου 14γρ ανά 100γρ τροφίμου (διάβασε περισσότερα για τους μύθους γύρω από τη πρωτεΐνη εδώ).

Επίσης, το tofu απότελεί ένα τρόφιμο χαμηλό σε υδατάνθρακες και χωρίς λακτόζη. Έπειτα, τα λαχανικά, αποτελούν μια πηγή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Συνεπώς, τα πολύχρωμα λαχανικά σοτέ με tofu αποτελούν μια συνταγή που προσθέτει στη χορτοφαγική διατροφή γεύση, άρωμα και χρώμα. Ωστόσο, εκτός από γεύση και άρωμα, αποτελεί επίσης, ένα πιάτο που εμπλουτίζει τη διατροφή με πολλά θρεπτικά συστατικά.

Συνεπώς, τα πολύχρωμα λαχανικά σοτέ με tofu αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για κάθε τύπο διατροφής.

επίσης, βθυο ηθι.  Δηλαδή, γθκξκ. Ακόμη, ηδψ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ

ΜΕ TOFU ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

Θερμίδες:  223 kcal
Υδατάνθρακες: 9,9 γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 5,4 γρ)
Πρωτεΐνες:  16 γρ

Λιπαρά: 12 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 1,8 γρ)
Φυτικές ίνες: 5,4 γρ
Αλάτι: 0.7 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΜΕ TOFU

  • 350 γρ extra firm tofu
  • 4 φλ φρέσκα ή κατεψυγμένα κομμένα λαχανικά (πολύχρωμες πιπεριές, κολοκυθάκι, πράσο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. σάλτσα hoisin ή soya sauce με μειωμένο αλάτι
  • 1 κ.γ. σουσάμι (προαιρετικά)
  • 3/4 φλ βιολογικό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ άμυλο αραβοσίτου
  • 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1/2 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Πολύχρωμα λαχανικά σοτέ με tofu

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά, για τα πολύχρωμα λαχανικά σοτέ με tofu, κόβετε το tofu σε κύβους σε ένα ξύλο κοπής,.
  2. Ύστερα, ανακατεύετε τους κύβους tofu σε ένα μπολ με τη σκόνη τζίντζερ, το κάρυ και το πιπέρι.
  3. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε το λάδι και το tofu, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αφαιρείτε.
  4. Έπειτα, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά ως ότου μαλακώσουν.
  5. Μετά, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά (κολοκυθάκι, πολύχρωμες πιπεριές, πράσα).
  6. Ταυτόχρονα, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά το ζωμό λαχανικών, το hoisin ή την soya sauce και το άμυλο καλαμποκιού.
  7. Έπειτα, το ρίχνετε στο τηγάνι και σιγοβράζετε.
  8. Ύστερα, καλύπτετε το σκεύος και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά. 
  9. Επιπλέον, για τα πολύχρωμα λαχανικά σοτέ με tofu, προσθέτετε το tofu πίσω στο τηγάνι, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε καλά.
  10. Τέλος, ρίχνετε το σουσάμι, εφόσον το χρησιμοποιήσετε. 

* Επιπλέον πρόταση σερβιρίσματος : noodles ή ρύζι κανονικό ή γλυκομαννάνης

——

* Πρωτότυπη συνταγή από https://food-guide.canada.ca/en/recipes/tofu-vegetable-stir-fry/