Τα θαλασσινά όπως οι γαρίδες, κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποτελούν πολύ σημαντική πηγή πρωτεϊνης στο διατροφικό πρόγραμμα. Επίσης, αποτελούν, πλούσια πηγή σιδήρου, βιταμίνης Β12 και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως ω-3 λιπαρά οξέα βιταμίνες A, D  που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Πόσο μάλλον, ακόμα, όταν συνδύαζονται με ζυμαρικά από όσπρια. Μαζί δημιουργούν ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά νηστίσιμο πιάτο (διάβασε περισσότερα για την περίοδο της νηστείας εδώ). Τέλος, το ριζόνι με γαρίδες αποτελεί ιδανική επιλογή ακόμα και για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Θερμίδες: 270 kcal
Υδατάνθρακες: 18 γρ

(εκ των οποίων σάκχαρα 0,7 γρ)
Πρωτεΐνες: 39 γρ

Λιπαρά: 3,5 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 0,6 γρ)
Φυτικές ίνες: 3,6 γρ

Αλάτι: 1,5 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΡΙΖΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

  • 300 γρ ριζόνι
  • 500γρ γαρίδες
  • 1/2 κ.γ κάρυ
  • 1/2 κ.γ πάπρικα
  • αλατοπίπερο
  • λίγο σησαμέλαιο ή λάδι τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

  1. Αρχικά, βράζετε το ριζόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ιδανικά και 1’ λεπτό λιγότερο.
  2. Ταυτόχρονα, βράζετε σε ένα άλλο κατσαρολάκι τις γαρίδες.
  3. Εν τω μεταξύ κρατάτε λίγο από το νερό (2-3 κ.σ) που έβρασαν οι γαρίδες.
  4. Στην συνέχεια, όταν όλα είναι έτοιμα, τα ζεσταίνετε όλα μαζί σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε το κάρυ και την πάπρικα και λίγο από νερό από τις γαρίδες.
  5. Κατόπιν, τα αφήνετε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  6. Τέλος, ψεκάζετε με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας ή σησαμέλαιο και σερβίρετε.

—-

* Γαρνίρετε μαζί με λίγο φρέσκο μαϊντανό για έξτρα άρωμα. 

—-