Η περίοδος της νηστείας αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία αποβολής των τοξινών του οργανισμού. Οι σουπιές με λαχανικά αποτελούν ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, που αξίζει να αποτελεί μέρος του οικογενειακού τραπεζιού όχι μόνο κατά την περίοδο της νηστείας (διάβασε περισσότερα για την περίοδο της νηστείας εδώ), αλλά και την υπόλοιπη περίοδο. Οι σουπιές με λαχανικά, αποτελούν μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής, σουπιές με σπανάκι, που σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσεις. Ακόμα, αποτελεί ένα πιάτο πλούσιο σε μάκρο- και μίκρο- θρεπτικά συστατικά. Πιο συγκεκριμένα, οι σουπιές αποτελούν πηγή πρωτεΐνης που κατά την διάρκεια της νηστείας μειώνεται σημαντικά λόγω της αποχής από την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Επίσης αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών αφού είναι ένα πιάτο που βασίζεται στα λαχανικά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Θερμίδες: 311 kcal
Υδατάνθρακες: 10 γρ

(εκ των οποίων σάκχαρα 6 γρ)
Πρωτεΐνες: 30 γρ

Λιπαρά: 16 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 2 γρ)
Φυτικές ίνες: 3,0 γρ

Αλάτι: 1,5 γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  • 1 kg σουπιές, κομμένες σε ροδέλες
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 πράσα
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ή σκόνη σκόρδου
  • 6 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  • αλατοπίπερο
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
σουπιές με λαχανικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  1. Αρχικά, για τις σουπιές με λαχανικά ξεκινάμε και βάζουμε τις ροδέλες σουπιάς σε ένα μπολ.
  2. Μετά, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το πράσο μαζί με αλάτι και πιπέρι. 
  3. Ύστερα, ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
  4. Στη συνέχεια, προθερμαίνετε το φούρνο με 200 βαθμούς.
  5. Έπειτα, κόβετε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο.
  6. Μετά, μοιράζετε τις σουπιές με λαχανικά στα διπλά κομμάτια λαδόκολλας, περιχύνετε με 2 κ.σ ελαιόλαδο κάθε μερίδα και κλείνετε σαν πακετάκια. 
  7. Τέλος, βάζετε σε ένα ταψί τα πακετάκια με τις σουπιές και τα λαχανικά και ψήνετεε για περίπου 20 λεπτά.
  8. Επομένως, με αυτόν τον τρόπο τα λαχανικά παραμένουν al dente.

—-

* Ακόμη, γαρνίρετε μαζί με λίγο φρέσκο μαϊντανό για έξτρα άρωμα. 

—-