Εναλλακτική κασόπιτα με κολοκυθάκι, η πιο νόστιμη, εύκολη και ελαφριά πίτα. Αρχικά, η κασόπιτα αποτελεί πηγή ασβεστίου, φυτικών ινών, καθώς και μια εξαιρετική επιλογή για άτομα για ευερέθιστο έντερο που ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε FODMAP (διάβασε περισσότερα εδώ). Επιπλέον, η κασόπιτα αποτελεί μια εύκολη συνταγή με τα πιο απλά υλικά που βρίσκει κανείς στην κουζίνα του. Επίσης, είτε ως κυρίως γεύμα είτε ως συνοδευτικό ή ακόμα και ως σνακ στην παραλία (διάβασε περισσότερα εδώ), η εναλλακτική κασόπιτα αποτελεί ιδανική επιλογή. Μια δοκιμή της αρκεί για να σας πείσει!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΣΟΠΙΤΑΣ

Θερμίδες: 277 kcal
Υδατάνθρακες: 26γρ

(εκ των οποίων σάκχαρα 4,5γρ)
Πρωτεΐνες: 9,1γρ

Λιπαρά: 15 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 3,4 γρ)
Φυτικές ίνες: 3,2 γρ

Αλάτι: 0,5γρ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΣΟΠΙΤΑ (8 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 1 φλ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 φλ καλαμποκάλευρο
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 ποτήρι κατσικίσιο γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 100γρ τυρί φέτα (ιδανικά χαμηλών λιπαρών)
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 50γρ μαλακή μαργαρίνη από ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ αλάτι
Ηπειρώτικη κασόπιτα (ζυμαρόπιτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΣΟΠΙΤΑ

  1. Αρχικά, για την εναλλακτική κασόπιτα, ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα, το γιαούρτι και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά εώς ότου δημιουργήσουν ένα παχύρευστο χυλό.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο χυλό, τη λιωμένη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.
  3. Έπειτα, τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα στίβετε καλά εώς ότου φύγουν τα υγρά.
  4. Παράλληλα, θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια.
  5. Ακόμη, ρίχνετε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τη τριμμένη φέτα μέσα στο χυλό και ανακατεύετε καλά.
  6. Στη συνέχεια, αλείφετε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε το χυλό σε αυτό.
  7. Ταυτόχρονα, προθερμαίνετε το φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
  8. Τέλος, ψήνετε πάνω κάτω, στους 180οC για περίπου 30 λεπτά

*προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι σε περίπτωση που ο χυλός είναι πολύ αραιός

—-