Ηπειρώτικη κασόπιτα με κολοκυθάκι, η πιο νόστιμη, εύκολη και ελαφριά πίτα. Αρχικά, η κασόπιτα αποτελεί πηγή ασβεστίου, φυτικών ινών, καθώς και μια εξαιρετική επιλογή για άτομα για ευερέθιστο έντερο που ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε FODMAP (διάβασε περισσότερα εδώ). Επιπλέον, η κασόπιτα αποτελεί μια εύκολη συνταγή με τα πιο απλά υλικά που βρίσκει κανείς στην κουζίνα του. Επίσης, είτε ως κυρίως γεύμα είτε ως συνοδευτικό ή ακόμα και ως σνακ στην παραλία (διάβασε περισσότερα εδώ), η ηπειρώτικη κασόπιτα αποτελεί ιδανική επιλογή. Μια δοκιμή της αρκεί για να σας πείσει!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΣΟΠΙΤΑΣ
Θερμίδες: 277 kcal
Υδατάνθρακες: 26γρ
(εκ των οποίων σάκχαρα 4,5γρ)
Πρωτεΐνες: 9,1γρ
Λιπαρά: 15 γρ
(εκ των οποίων κορεσμένα 3,4 γρ)
Φυτικές ίνες: 3,2 γρ
Αλάτι: 0,5γρ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΑΣΟΠΙΤΑ (8 ΜΕΡΙΔΕΣ)
- 1 φλ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φλ καλαμποκάλευρο
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 ποτήρι κατσικίσιο γάλα χαμηλών λιπαρών
- 100γρ τυρί φέτα (ιδανικά χαμηλών λιπαρών)
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 50γρ μαλακή μαργαρίνη από ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΑΣΟΠΙΤΑ
- Αρχικά, για την ηπειρώτικη κασόπιτα, ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα, το γιαούρτι και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά εώς ότου δημιουργήσουν ένα παχύρευστο χυλό.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε στο χυλό, τη λιωμένη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.
- Έπειτα, τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα στίβετε καλά εώς ότου φύγουν τα υγρά.
- Παράλληλα, θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια.
- Ακόμη, ρίχνετε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τη τριμμένη φέτα μέσα στο χυλό και ανακατεύετε καλά.
- Στη συνέχεια, αλείφετε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε το χυλό σε αυτό.
- Ταυτόχρονα, προθερμαίνετε το φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
- Τέλος, ψήνετε πάνω κάτω, στους 180οC για περίπου 30 λεπτά
*προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι σε περίπτωση που ο χυλός είναι πολύ αραιός
—-